Wie ik ben

Ik ben Haitske van de Linde, 40 jaar oud en getrouwd met Alexander Poort. Dankzij Alexander heb ik twee geweldige stiefkinderen: Rebecca (21) en Daniël (18). Samen hebben wij een zoontje, Jurre (5). Alexander en ik zijn beiden fervente social media-gebruikers zijn en wij elkaar hebben leren kennen dankzij Twitter en Facebook. U kunt mij vinden op @haitskevdlinde en facebook/haitskevdlinde .

Gezin Poort

Media & marketing
Een kleine zeventien jaar geleden startte ik in het media- en communicatievak, als redacteur bij tv-producent Endemol. Vervolgens ben ik als journalist aan de slag gegaan bij tijdschriften als Management Team en HP/de Tijd. Acht jaar geleden heb ik de stap gemaakt om zelfstandig communicatiestrateeg te worden en inmiddels ben ik een flink aantal mooie opdrachten verder.
Ruime ervaring, veelal binnen de (semi)overheid, bij organisaties als het ministerie van BZK, het ministerie van IenW, ICTU, de Onderwijsalliantie, de Vereniging voor Collaborative Professionals, Brandweer/Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek, én ik ben zelf politiek actief als raadslid in de gemeenteraad van Hilversum.

Strateeg
Strategisch opereren en adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving is voor mij dagelijkse praktijk, in mijn raadswerk en in mijn zakelijke activiteiten. Het samenbrengen van de gezamenlijke belangen, maar bovenal het realiseren van concrete resultaten is waar mijn kracht ligt: getting things done!
Meer weten over mijn advieswerk? Kijk dan even op datvertelikwel.nl.

In een notendop
Als persoon ben ik analytisch, communicatief, een netwerker, strategisch, overtuigend en ik heb lef. Energie krijg ik van -samen- onder druk presteren, en met originele ideeën en oplossingen komen.

Turbulente start in de politiek
Sommige mensen kunnen zich mij nog herinneren uit de periode dat ik lijsttrekker was voor Leefbaar Nederland. Ik was een paar jaar daarvoor bij LN terecht gekomen, omdat mijn broer Kay daar actief was geworden als campagneleider. Ik zat tussen 2 studies en in mijn familie is het goed gebruik om niet lui op de bank te gaan zitten, maar aan de slag te gaan. Zo geschiedde.
Ik was voor LN actief voor, tijdens en na Pim Fortuyn. Ik heb voor Fred Teeven gewerkt toen hij de lijsttrekker was en ik ben met hem meegegaan naar Den Haag toen hij 2 zetels won. In Den Haag werkte ik als beleidsmedewerker op de portefeuilles Landbouw (toen nog LNV) en Europese Zaken.
Teletekst
Voor de verkiezingen van januari 2003 schoof het toenmalige bestuur opeens Emile Ratelband naar voren. Tijdens een tumultueus partijcongres heb ik mijzelf als tegenkandidaat opgeworpen, omdat ik niet wilde dat Ratelband zonder enige tegenstand benoemd zou worden.
Tot iedereen verbazing (en die van mijzelf nog het meeste) werd ik gekozen. Ik was 22 en lijsttrekker van een partij in puin. Ik heb de uitdaging opgepakt en heb geprobeerd de verkiezingscampagne tot een waardig einde te brengen.
Ik laat het oordeel of dat gelukt is graag aan anderen.