Wie ik ben

Mijn naam is Haitske van de Linde. Ik ben 35 jaar en woon met mijn gezin op een van de mooie straten die Hilversum rijk is (en dat zijn er velen), de Diependaalsedrift. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Namens de VVD AGV zit ik in het Algemeen Bestuur van het waterschap AGV en ik ben actief bij de fractie in Hilversum.


Gezin PoortGezin
Op 20 juli 2012 ben ik getrouwd met Alexander Poort. Hij heeft twee geweldige kinderen uit een vorige relatie; een meisje van 15 en een jongen van 12. Zij wonen de helft van de tijd bij ons. Ons huwelijksfeest heeft onder de noemer #trouwerette behoorlijk wat aandacht gekregen op Twitter. Dit komt omdat Alexander en ik beiden fervente social media-gebruikers zijn en wij elkaar hebben leren kennen dankzij Twitter en Facebook. U kunt ons vinden onder @alexanderpoort en @haitskevdlinde. Samen hebben wij een prachtige zoon: Jurre.


TeletekstLoopbaan
Sommige mensen kunnen zich mij nog herinneren van 11 jaar geleden, toen ik lijsttrekker was voor Leefbaar Nederland. Ik was een paar jaar daarvoor bij LN terecht gekomen, omdat mijn broer Kay daar actief was geworden als campagneleider. Ik zat tussen 2 studies en in mijn familie is het goed gebruik om niet lui op de bank te gaan zitten, maar aan de slag te gaan. Zo geschiedde. Ik was voor LN actief voor, tijdens en na Pim Fortuyn. Ik heb voor Fred Teeven gewerkt toen hij de lijsttrekker was en ik ben met hem meegegaan naar Den Haag toen hij 2 zetels won. In Den Haag werkte ik als beleidsmedewerker op de portefeuilles Landbouw (toen nog LNV) en Europese Zaken. Voor de verkiezingen van januari 2003 schoof het toenmalige bestuur opeens Emile Ratelband naar voren. Tijdens een tumultueus partijcongres heb ik mijzelf als tegenkandidaat opgeworpen, omdat ik niet wilde dat Ratelband zonder enige tegenstand benoemd zou worden. Tot iedereen verbazing (en die van mijzelf nog het meeste) werd ik gekozen. Ik was 22 en lijsttrekker van een partij in puin. Ik heb de uitdaging opgepakt en ik heb geprobeerd de verkiezingscampagne tot een waardig einde te brengen. Ik laat het oordeel of dat gelukt is graag aan anderen.


DatvertelikwelMedia & marketing
Na mijn periode bij LN ben ik aan de slag gegaan bij Endemol, hier heb ik televisie leren maken door aan allerlei verschillende programma’s mee te werken. Na een aantal jaren bij Endemol besloot ik over te stappen naar het zakelijke tijdschrift Management Team. Hier heb ik een jaar of 3 als journalist gewerkt. Om een lang verhaal kort te maken: op LinkedIn kunt u uitgebreid mijn zakelijke doopceel lichten. Inmiddels ben ik voor mijzelf begonnen. Mijn bedrijf heet Datvertelikwel.nl. Wij verzorgen strategisch marketing, communicatie en PR-advies en wij vertegenwoordigen een select gezelschap aan deskundige sprekers.