Waar ik voor sta

Mijn naam is Haitske van de Linde. Ik ben 35 jaar en woon met mijn gezin op een van de mooie straten die Hilversum rijk is (en dat zijn er velen), de Diependaalsedrift. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Namens de VVD AGV zit ik in het Algemeen Bestuur van het waterschap AGV en ik ben actief bij de fractie in Hilversum.


Omdat je van Hilversum houdtDoener
Ik ben actief voor de VVD omdat ik een ‘doener’ ben. Als je vindt dat zaken beter kunnen, moet je de handen uit de mouwen steken. De reden dat ik voor de VVD op de lijst sta en niet voor een andere partij is dat de VVD de partij is van mensen die iets van het leven willen maken, maar waar hulp is voor mensen die dat echt nodig hebben. Ik hou niet van denken in termen als ‘daar heb ik recht op’, ik wil weten wat iemand nodig heeft om het wél zelf te kunnen. Dit uitgangspunt is veel socialer dan het slachtofferdenken dat lang geregeerd heeft.Vrijheid
De overheid moet ons zoveel mogelijk vrij laten. Regels zijn een middel, geen doel op zich. Mensen die straf verdienen moeten straf krijgen en het moet gemakkelijker worden om schade te verhalen, ook als particulier.


Omdat je van Hilversum houdtVerantwoord met geld omgaan
De gemeente moet verantwoord omgaan met belastinggeld. De voorgaande periode zat de VVD voor het eerst sinds tijden weer in het college. In die periode zijn de Hilversumse schulden voor het eerst sinds even zoveel tijden gedaald. Zonder de VVD in het college geven de andere partijen structureel meer uit dan er binnenkomt en dat is ongezond voor onze gemeente. Het is dus van het allergrootste belang dat wij op de Hilversumse schatkist passen.